review GODS GENADE ONDER DE ZOELOES

In het tweede gedeelte van de 20ste eeuw kwam er een nieuwe beweging onder de Zulu door het werk van Erlo Stegen. Erlo kwam uit een christelijk Duits geslacht dat zich in 1854 had gevestigd in Zuid Afrika, met de bedoeling om daar een nieuwe gemeenschap te stichten om van daaruit het evangelie te verkondigen. De gemeenschap kwam terecht in het Zulu-gebied.

Dit boekje geeft een populaire beschrijving van het werk van Erlo Stegen en zijn medewerkers. Het beschrijft de moeizame aanloop naar de tijd dat er een enorme toeloop kwam van mensen naar het evangelie. De beschrijvingen blijven wel vaak vaag. De moeder van een Zulu-koning komt tot geloof, maar dan staat er niet bij om welke Zulu-koning het gaat. Wellicht een vorm van privacy, maar zo gaat het met meer beschrijvingen van gebeurtenissen. In het werk van Stegen blijkt de biecht, het belijden van zonden van groot belang. De aandacht van het werk is niet gericht op genezingen, alhoewel die ook voorkomen.

Welly du Toit -Gods genade onder de Zoeloes – Loppersum 1990

Published by

semper

I enjoy reading about Africa. New books. Old books. By African writers. By non-African writers. Novel. History. Travel. Biographies. Autobiographies. Politics. Colonialism. Poetry.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.