AFRIKA DAGBOEK

De schrijver woonde op een boerderij in de buurt van de grens met België. Hij was van plan er te blijven voor de rest van zijn leven, maar hij gooit het roer om en gaat een lange reis door Afrika maken (1975-1976). Door Frankrijk en Spanje komt hij in Marokko aan, een boot brengt hem naar Dakar in Senegal, vandaar met allerlei vervoersmiddelen door het westen van Afrika. Vanuit Accra maakt hij met het vliegtuig de oversteek naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia, dat hij ziet als een stuk Europa in Afrika.

Het gebeurt wel vaker bij schrijvers over Afrika dat het landschap, de stad, de mensen, niet voldoen aan hun verwachtingen en dan wordt het vergeleken met iets in Europa. Maar ja, Nairobi is gewoon een stukje Afrika, net zoals de wildparken. De zakenlui in driedelig pak in Nairobi horen ook bij Afrika.

Vanuit Kenia gaat hij naar Tanzania waar hij een uitgestrekt wildpark bezoekt. Dan weer terug naar Kenia en met de bus door het land. Hij komt ook nog door Eldoret en Kitale, verder naar het noorden tot aan Egypte. Dan via Griekenland, Italië en Frankrijk weer naar huis. Het boek eindigt met een verhaal over een bezoek aan een kaakchirurg in Nederland, maar het boek kan dit gedeelte missen als kiespijn.

Kees Wielemaker – Afrika dagboek (serie: Op Schrijvers Voeten) – Utrecht 1987 – 128 pagina’s

afrika dagboek wielemaker

Advertisements

Published by

semper

I enjoy reading about Africa. New books. Old books. By African writers. By non-African writers. Novel. History. Travel. Biographies. Autobiographies. Politics. Colonialism. Poetry.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.